2-2 mot Sogndal

Jakob Rømo Skille sikra poenget kvelden etter han tegna proffkontrakt!

Stjørdals-Blink FB - Sogndal 2-2 (1-2)

  • Blink: Frenderup, Bjørnholm Jatta, Fiske, V.Vinje, Hjelmseth, Kartum,Nygaard,Rødahl, Stokke, Bransdal, Augdal.

  • Inn 2.omg: Skille, Rolstad, Vinje, Holter, Hestad.

  • Blinks scoringer: Sander Kartum & Jakob Rømo Skille

Blink - Sogndal utviklet seg til en skikkelig slitsom kamp der man nok må si seg fornøyd med 1 poeng. Det var Jakob Rømo Skille som var sist på ballen som sikret ett Stjørdals-Blink-poeng tilslutt. Toppscorer Mats Lillebo måtte stå over fredagens oppgjør. Inn kom Lasse Bransdal. Etter pause ble han erstattet av Jakob Rømo Skille, som kvelden før signerte proffkontrakt med klubben

– Sondre gjør et veldig bra forarbeid, så for meg blir det bare å få den i mål, sa Skille etter kampen.

Sondre Stokke snurret rundt med et par Sogndal-spillere før han smalt ballen i stolpen. Returen plukket Skille opp.

-Vi må være fornøyde med ett poeng på en dag som denne, mener 19-åringen.

Jakob Rømo Skille ble kveldens redningsmann


Jakob Rømo Skille var en av tre innbyttere som kom inn på et passivt Blink-lag i pausen. Sammen med Fredrik Vinje og Tobias Hestad satte han  fart i Blink-laget.

Den sterke prestasjonen av Jakob Rømo Skille kom kvelden etter han i likhet med de to øvrige 2001-modellene, Karl Martin Rolstad og Andreas Pettersen, tegnet proffkontrakt.

Sogndal dominerte førsteomgangen fullstendig på MUS Stadion Sandskogan. Stjørdals-Blink Fotball nekter å gi seg. Fem minutter før slutt utlignet Jakob Rømo Skille til 2-2, og sikret ett poeng.

Sogndal tok ledelsen etter seks minutter da Mathias Blårud fikk sette inn en retur fra keeper Nicklas Frenderup. Vår danske burvokter var igjen i fin form og reddet opp ved flere anledninger i løpet av kampen.

Etter 34 minutter kom Blink-utligningen. Sander Erik Kartum fikk ballen like utenfor 16-meteren og satte ballen i Sogndal-keeperens venstre side. Fem minutter før pause brøt Sogndal midt på egen banehalvdel og vingback Tomas Totland fikk avansere med ballen i 40 meter før han dundret den i mål bak Frenderup. Bare et par minutter senere var samme Frenderup helt oppe i vinkelen og fikk fistet et Sogndal-skudd utenfor.

Jeg sa til spillerne i pausen at det startet en kamp her klokka 18. Vi var kollektivt langt, langt unna i første omgang. Vi så ikke ut som et fotballag og måtte gjøre noe i pausen. I andre omgang synes jeg vi er det beste laget,.

— Blink-trener Roar Vikvang

Etter hvilen ble det bedring for Blinks del, men aldri den helt store flyten.

Stjørdals-Blink Fotball og Sogndal er to klubber som ikke har møttes tidligere i serie eller cup. Det hr ikke falt seg slik. Geografi er en ting, men tildels høyst ulik divisjonstilhørighet er hovedårsak. Sogndal har i nyere fotballtid alltid ligget over Stjørdals-Blink Fotball i divisjonspyramiden. Akkurat i 2020 møtes klubbene i OBOS-ligaen.

Sogndal lå på 3.plass før avspark med 15 poeng. Stjørdals-Blink Fotball sto med 13 poeng på 6.plass. Det lå an til å kunne bli målrikt. Målforskjell Sogndal 19-13, for Blinks del 16-15.

På de siste 7 kampene har Blink spilt hjem 4 seiere, 2 uavgjort og gått på 1 tap (borte mot Tromsø). Til å være nyopprykket er det solid.

Sogndal-trener Erik Bakke var skuffet etter kampslutt og sa følgende til Trønder-Avisa: 

-Vi hadde full kontroll på Blink og viste at vi er et mye bedre lag enn de gjennom hele kampen. Men all honnør til Blink som står på og jobber hardt, sier Bakke før han satte seg på bussen hjem til Sogndal.

Trener Roar Vikvang var tydelig i pausen og tok grep.


Et tett kamp-program setter sine spor. Sammenlignet med troppen som var på Sotra sist mandag måtte Morten Strand og Mats Lillebo stå over kampen mot Sogndal pg.a. skade. Derimot var Robin Bjørnholm Jatta og Simen Raaen Sandmæl tilbake i kamptropp. Begge to ble forøvrig førstegangsfedre tidligere i uka. Vi gratulerer! 

Det har vært en spesiell uke for Robin Jatta Bjørnholm:


Sammendrag Blink-Sogndal 2-2:


Annonse fra Obos-ligaen: