Aleksander Foosnæs til Stjørdals-Blink FB

Malvikingen melder overgang fra Bodø-Glimt.


Aleksander Foosnæs har signert kontrakt ut 2023 med Stjørdals-Blink Fotball.


Venstrebacken kommer fra spill i Bodø-Glimt hvor han ble seriemester i 2020. Han kom til Bodø-klubben etter 2019-sesongen fra Ranheim hvor han bl.a var fast for blåtrøyene i  to strake sesonger i eliteserien. Foosnæs er fra Malvik og har også spilt for RBK til og med G19-alder.

foosnes
Aleksander Foosnæs i internkamp 30.03.

Mørkluggen fra Malvik er kjent for sin hurtighet.Den benyttes begge veier på banen. Løpskapasiteten er over snittet høy. Evnen til å være en god lagspiller har også kjennetegnet ham i en årrekke.

Venstrebacken Foosnæs skulle ta opp kampen om spilletid med Fredrik André Bjørkan. Bjørkan leverte en meget solid sesong og spilte samtlige 30 seriekamper. Dermed ble det med åtte innhopp og 210 spilleminutter i serien for 26-åringen.

-Jeg gleder meg til å komme igang her og få bidra. Som spiller er jeg hurtig og har bra motor. Jeg liker å bidra offensivt som vingback. Dette blir spennende. Stjørdals-Blink Fotball har en fin utfordring nå i sesong2. Det blir moro å være med på. Jeg håper mine referanser skal komme godt med. Jeg har utviklet meg selv som spiller i Bodø-Glimt, understreker Foosnæs. 

-Motivasjonen min er veldig sterk, ikke minst fordi Stjørdals-Blink Fotball nå står foran den tøffe 2.sesongen. Jeg har fulgt klubben, det har skjedd mye her. Klubben er på vei opp og frem. Jeg vil være med og fortsatt bygge klubben, forteller Aleksander Foosnæs.

Da Foosnæs forlot Glimts treningsleir på Marbella, kom trener Kjetil Knutsen med følgende attest overfor Avisa Nordland:

-Aleksander har vært helt fantastisk i Glimt. Han har konkurrert mot en spiller som har levert på et meget høyt nivå, og har ikke klaget en eneste gang. Ikke i det hele tatt. Han har stått på hver eneste økt, og har tilført oss energi og lojalitet i gruppa. Han har vært et forbilde for andre, og jeg unner han virkelig å få mer spilletid. Aleksander har vært en fantastisk mann for Glimt, både på og utenfor banen, roser Knutsen.

Foosnæs tildeles etter eget ønske draktnummer 24, forøvrig det samme han spilte med i flere sesonger i Ranheim TF.

foos_drakt
Draktnummeret var et enkelt valg.

Sportslig ansvarlig A-lag menn, Petter Holltrø, sier dette om signeringen:


Annonse fra Obos-ligaen: