-Gleder meg til å komme igang ute på feltet!

A-lagstrener Tom Dent om de første 14 dagene og veien videre.

Tom Dent startet som A-lagstrener i Stjørdals-Blink Fotball 4.januar. I dette intervjuet med Blinkfotball.no forteller han om hvordan den første tiden har vært, hva som har vært viktig å få på plass helt innledningsvis, men ikke minst hva som vil stå sentralt i ukene fremover. 

ktr
Det er blitt utallige timer allerede på stadion for Tom Dent.

-Hva har de første 14 dagene bestått av?

-Masse planlegging og ta tak i noen løse tråder etter 2020-sesongen. Den ble jo ferdig sent. Få på plass trenerteamet, få status på spillestallen. I tillegg planlegging av de første treningsukene, litt fotballfaglige diskusjoner, bli kjent med alle samt masse spillersamtaler. Håper det blir færre telefoner fremover nå og fullt fokus på feltet.

-Alt er lærerikt og artig. Det er en del nytt, men når vi starter på feltet, føler jeg at jeg kan bidra mest.

-Det er solide folk som er med i teamet?

-Det er viktig at Snorre Lillebo fortsetter, det er en stor brikke med erfaring fra i fjor. En Blinkgutt med mye kompetanse. Han har også en god stand-in i spillergruppa. Det er viktig at han er med fra i fjor. Selv om Bjarne Kristoffersen og jeg er kjent fra før, er nivået nytt for begge oss. Bjarne sitt engasjement og spiller-erfaring og personligheten hans er viktig. Terje Næss Kjøsnes og Nedzad Sisic blir også viktige på hver sine måte. Nedzad med stor fotballerfaring. Terje har masse kunnskap om fysisk trening og referanser fra RBK. I tillegg har vi Espen Linaker og Imad Hamadeh som kjemperessuser på medisinsk side. Jeg er veldig tilfreds med teamet.

Jeg gleder meg masse til oppstarten. Mange vil ha sommerfugler i magen på den første økten, men vi har en god plan – treningsplan og treningskamper.

— Tom Dent

-Hva blir fokus på feltet den første tiden?

-Spillerne virker være i god form. Da trenger vi mindre tid på å få dem i gang og desto mer tid på spillerprinsippene. Både offensiv og defensivt. Det skal vi jobbe ordentlig med og deretter bygge oppå der. Det blir masse spill, 11 vs 11 for å få klare bilder av situasjoner og hvordan man løser det. Det blir gode diskusjoner mellom trenere og spillere. I tillegg skal vi alle bli godt kjent med hverandre. Alle skal få vise seg frem.

-Hva er å si om 2021-stallen pr. nå?

-Vi mister Sander Kartum. Det er en suksesshistorie om en som kom til Blink som 16-åring og tok OBOS med storm nå i 2020. For Blink å selge til Eliteserien er et kjempesignal; både for de som er i dagens tropp og andre: vi er en klubb som utvikler spillere med strategi og fasiliterer for spillerutvikling – uavhengig om du er 19 eller 29.

-For meg som ny trener er det viktig at alle nå får sjansen til å vise seg frem. Pr. nå har vi 22 utespillere på kontrakt. Kanskje trenger noen ytterligere vurderinger. Den viktigste læringen man får er gjennom kamper. De unge spillerne mistet den muligheten i 2020-sesongen. Vi må se på mulighetene også for å forsterke troppen. Vi må få inn de rette typene også som personer. Vi har snakket mye rundt forlengelse av kontraktene i tillegg. Jeg har lyst til å utvikle spillere. Det er min sterke side. Samtidig må vi selvsagt ta nok poeng til å berge i OBOS. Vi ønsker å forbli her. Vi er godt i gang med kartlegging og planlegging for stallen i 2021. Spillerne som er her har vi allerede fått kommunisert godt med.

Dent sier det er noe utfordrende å bli godt kjent med omgivelsene og nye folk med et nedstengt Stjørdal.

-Men jeg er godt tatt imot. Jeg føler meg trygg her, dette skal bli bra. Jeg har en god plan for å balansere mellom fotball og det andre i livet mitt, forsikrer Tom Dent.

-Jeg skjønner at alle spillerne trengte en tid bort fra fotballen etter fjorårets lange sesong, men nå begynner mange å signalisere at de ønsker å starte på igjen sammen meg gjengen. Jeg gleder meg masse til oppstarten. Mange vil ha sommerfugler i magen på den første økten, men vi har en god plan – treningsplan og treningskamper.

-Alt vil foregå her på egen bane i vinter?

-Ja, vi skal ha alle treningene her og de fleste treningskampene. Det er varme i banen, vi får være i eget miljø, egen garderobe. Når vi kommer i gang, blir det en sann glede å kjøre på. Det blir et tøft år, det vi vet. I 2021 får vi ikke overraskelsesbiten. De to nyopprykka lagene, Fredrikstad og Bryne, er sterke. Vi håper det blir mindre forstyrrelser p.ga. Corona, og. Vi gleder oss!

Sikre deg spenningsfylte opplevelser: sikre deg ditt Sesongkort !

Annonse fra Obos-ligaen: