Sander Kartum til KBK

Midtbanespilleren tar steget opp ytterligere en divisjon.

Sander Erik Kartum (25) forlater Stjørdals-Blink og er enig om en 3-årskontrakt med Kristiansund BK. Klubbene har forhandlet om betingelsene for overgangen en periode. Kartum har i utgangspunktet kontrakt med Stjørdals-Blink Fotball ut 2021-sesongen. Lånkbyggen har til nå spilt 155 obligatoriske A-lagskamper for klubben og scora 27 mål. 

Indreløperen var ifølge NTB-børsen årets spiller i OBOS-ligaen i fjor.

Sander Kartum har spilt 8 sesonger i Stjørdals-Blink Fotball. Han kom dengang fra Lånke og har siden spilte både 3.div, 2.div og nå sist OBOS-ligaen for vår klubb. 

Sak
A-lagsdebuten kom 8.juli 2012. Hjemme mot Brumunddal II i 3.div. Seier 10-1. (Foto: Hågen Grøntvedt).

I 2021 blir det forhåpentligvis mange opptredener i landets aller øverste liga for Sander Kartum som nå blir heltidsspiller. Han kommer forøvrig fra en solid fotballfamilie med far Guttorm Erik som mangeårig spiller i vår klubb samt A-lagstrener i 2,5 sesonger og ikke minst farfar Johan som i årrekke var oppmann for A-laget vårt.

-– Det har vært en fin prosess og dialogen mellom klubbene har vært god. Stjørdals-Blink må være stolt av å ha fått frem en lokal spiller som de sender til Eliteserien. De viser at de kan være et godt alternativ for spillere som vil utvikle seg og ta nye steg. Jeg er glad det løste seg for Sander, sier spillerens agent Kevin Ingebrigtsen til Bladet.

– Det blir vemodig å forlate Stjørdals-Blink. Klubben har egentlig betydd alt i fotballkarrieren min, og det er her jeg har utviklet meg. Alle trenerne har hatt troen på meg, og det setter jeg stor pris på, sier Kartum til samme avis.

-Det har vært en fin prosess. KBK sa de var interessert allerede i fjor høst, så de har fulgt Sander over lengre tid. Det er positivt for spillerens del. Det har vært viktig også for klubben å spille på lag med Sander, at dette blir best mulig for ham. Jeg har hatt tett dialog med både Sander og agenten for å finne den beste mulige løsningen. Vi er fornøyd med dette utfallet. Dialogen med KBK har vært ryddig, understreker Petter Holltrø, sportslig leder for Stjørdals-Blink Fotballs A-lag.

-Dette viser også at man kan utvikle seg til eliteseriespiller i Stjørdals-Blink Fotball. Det blir artig å følge Sander i eliteserien og han er hjertelig velkommen hjem igjen når den tid kommer. legger Holltrø til.

Stjørdals-Blink Fotball takker Sander Kartum for alle bidrag hittil hos oss og ønsker ham lykke til i eliteserien kommende sesong.

Annonse fra Obos-ligaen: